MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI

MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI ALANI

05.02.2018 893

Yaşadığımız mekânların hem kullanışlı hem de çalıştığımız mekânların sıcak, sevimli ve renkli ortamlar haline gelmesini sağlayan mobilyanın günümüz insanları için ne kadar önemli olduğu çok açıktır ve tartışılmaz bir gerçekliktir.

Tüm insanlar, yorgunluklarını çıkarabilecekleri konforlu mobilyalarda dinlenmek, misafirleriyle birlikte sevimli ve şık bir ev ortamında rahatça çay-kahve içmek ister. Aynı rahatlığı, günümüzün neredeyse üçte ikisini geçirdiğimiz bürolarımızda, ofislerimizde, mağazalarımızda ya da diğer sosyal mekânlarımızda da ararız. Özellikle modern teknolojinin imkânlarıyla yetişen son yüzyılın insanları her mekânda konforundan ve estetiğinden ödün vermek istememektedir. Hatta daha fazlasını dahi aramaktadır.

Türkiye'de son yıllarda geleneksel üretim yapan küçük ölçekli işletmelerin yerini tam donanımlı fabrikalar almaya başlamıştır. Bu durum, sektörde rekabet ve kalite yarışını beraberinde getirmiştir. Ülkemizdeki büyük firmaların ürettiği mobilya ve dekorasyon ürünleri, uluslararası kalite standartlarını yakalamıştır. Dolayısıyla yetişmiş ara eleman ihtiyacı da artmıştır.

           İşte hem bu sektöre cevap vermek, hem de bu alanda yetenekli eleman yetiştirmek amaçlarıyla Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanımız, modern teknolojinin bu alandaki en son makineleri ve aletleriyle eğitim vermektedir. Bu alandan mezun olanlar, kamuya ve özel sektöre ait fabrika, atölye ve tersanelerde çalışabilirler. Kendi iş yerlerini açabilirler.  Ayrıca bu alan mezunları, üniversiteye de gidebilmektedirler.       

            Okulumuzun kurulduğu 1997-1998 öğretim yılından beri Bulancak'a ve tüm yöreye hitap eden Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanımız, aşağıdaki dallarda hizmet vermektedir:

 

     1. Mobilya ve iç mekan tasarımı,

      2. İç mekân ve mobilya teknolojisi,

 

 

 

 

 

 

05-02-201805-02-201805-02-201805-02-201805-02-2018