ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

05.02.2018 1707

 

Televizyondan bilgisayara, telefondan elektrik süpürgesine günlük yaşamın vazgeçilmez parçaları haline gelmiş birçok eşya, elektrik-elektronik alanında yer alan ürünlerdir. Elektrik-elektronik alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren temel sanayi durumundadır.

 

Bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirebilecek güce ulaşan Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı, hızlı küreselleşme ve sanayileşmenin gerçekleştiği dünyamızdaki tüm milletler tarafından da önemi benimsenmiş; bu sektörde lider olabilmek için bir rekabet ortamı oluşmuştur. Bu rekabet ortamı, bu alana sürekli gelişim, değişim ve dinamizm kazandırmıştır. Bu durum, kısaca bu alanın parlak geleceğinin işaretidir.   

Türk elektrik-elektronik sanayinin hem Türkiye hem de dünya ekonomisi içerisindeki payı her geçen gün artmaktadır. Sektörün sürekli gelişiyor ve kendini yeniliyor olması, dünya teknolojilerine uyum sağlamada ve yeni teknolojileri benimsemede gösterdiği çabukluk, Türk elektrik-elektronik sanayinin yakın bir gelecekte Avrupa pazarını da aşarak, kaliteli Türk ürünlerini, başta Amerika olmak üzere tüm dünya pazarlarında tüketicinin hizmetine sunabilecek yetenek, deneyim, girişkenlik ve azme sahip olduğunu göstermektedir.

Bu hızlı değişim ve gelişim içerisinde kalifiye eleman ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır. Okulumuz da bu hızlı gelişmelere ayak uydurabilecek yetenekli eleman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla son teknolojileri takip edip gerekli öğretimi uygulamaktadır.

1997-1998 öğretim yılında Elektronik Bölümü ve 1998-1999 öğretim yılında Elektrik Bölümü olarak iki farklı bölüm halinde öğretime başlamış olan bu alanımız, 2006-2007 öğretim yılından beri "Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı" olarak birleştirilmek suretiyle öğretime devam etmektedir. Bu alandan mezun olan öğrencilerimiz, Elektrik-Elektronik ile her alanda hem kamu hem de özel sektörde rahatlıkla iş bulabilmektedir. Ayrıca alanımız, üniversiteye yönelik de öğretim vermektedir.

Elektrik-Elektronikteknolojileri alanımız, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında aşağıdaki dallarda öğretimine devam etmektedir:

 

Endüstriyel Bakım Onarım                                     Bobinaj

Güvenlik Sistemleri                                                Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü

 

Elektrikli Ev aletleri Teknik servisliği  

 

 

05-02-201805-02-201805-02-201805-02-2018