BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

05.02.2018 1671

Yaşadığımız çağda bilgisayar ve bilgisayar ile ilgili teknolojilerin önemini anlatmak çok yersiz olur. Çünkü bilişim, modern yaşamın her alanında kendine yer edinmiş durumdadır. İnternetin yoğun kullanımı bu gelişmeyi güçlendirmiştir. Bilgisayarların dünya çapında ağlaşması, firmaların iletişiminde, lojistikte, medyada, ev yaşamında ve daha birçok başka alanda devrim niteliğinde değişimler yaratmıştır. Bu değişim, bu alanda iyi yetişmiş, kendini yenileyebilen ve geliştiren eleman ihtiyacını da doğurmuştur.

Bugün bilindiği üzere hem kamusal alanda hem de özellikle özel sektörde bilgisayar ve bilgisayar teknolojilerinin kullanımı yaygınlaşmaya devam ettiğinden dolayı bilgisayar donanımı, yazılımı, iletişim teknolojileri, internet, intranet ve iletişim araçlarının kullanımı, kontrolü, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması faaliyetleri için eleman ihtiyacını karşılamak üzere bu alana uygun teknolojik imkânlarla öğrencilerimizi yetiştirmekte ve hazırlamaktayız.

Öğrencilerimiz mezun olduklarında hem kamuda hem de özel sektörde iş bulabilmektedirler. Kendi işyerlerini açabilecekleri gibi üniversiteye de gidebilmektedirler.

2017-2018 öğretim yılından beri Bulancak'a ve tüm yöreye hitap eden Bilişim Teknolojileri alanımız, aşağıdaki dallarda öğretime devam etmektedir:

 

 

ANADOLU MESLEK LİSESİ

      AĞ İŞLETMENLİĞİ            WEB PROGRAMCILIĞI                    WEB PROGRAMCILIĞI

 

   WEB PROGRAMCILIĞI   VERİTABANI PROGRAMCILIĞI     BİLGİSAYAR TEKNİKSERVİSİ

 

 

 

05-02-201805-02-201805-02-201805-02-2018